Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het beste restaurant van Noorwegen ligt in Telemark!

Bjaaland Bygderestaurant is uitgeroepen tot het beste Noorse restaurant van 2022. Dit juweeltje  bevindt zich in het schilderachtige dorpje Morgedal in Telemark. Je kunt hier genieten van overheerlijke lokale gerechten, een charmante sfeer en vriendelijk personeel.

Het restaurant werd in 2020 geopend door Hellene en Thomas Berstad in het oude Olav Bjaalandsmuuseet in Morgedal. Olav Bjaaland was een Noorse scheepspionier en poolreiziger, kortom: een echte avonturier. Het is dus niet meer dan passend dat zijn huis de naamgever is van dit restaurant.

Hellene en Thomas Berstad werkten bij verschillende restaurants over de wereld. Toen ze uiteindelijk in het schilderachtige Morgedal terecht kwamen die restaurant openden. Bygderestaurant openden, wilden ze een deel van Olav Bjaalands gevoel voor avontuur voortzetten. Het lag dan ook voor de hand om het restaurant naar deze plaatselijke avonturier te vernoemen.

Vlak bij de Panorama Hytte Vradal

Lijkt het jou leuk om hier een keertje te gaan eten? Het Bjaaland Bygderestaurant ligt op slechts drie kwartier rijden van de Panorama Hytte.